patroon
Hamith logo

Hamith Crew

Ferdi Slijkhuis

Mijn naam is Ferdi Slijkhuis. 39 jaar, geboren en getogen in Apeldoorn. Ik ben opgegroeid in een gezin met een vader, moeder, broer en zusje.

Hard werken, hard ontspannen, betrouwbaar, oprecht

Persoonlijkheid

Na de middelbare school ging ik bij het Korps Mariniers, dit verbreedde en verrijkte mijn wereld. Deze zes jaren hebben grotendeels bijgedragen aan de persoon die ik nu ben en waar ik trots op ben. Verbinding, kracht en toewijding zijn drie kernwaarden van de mariniers, die ik onderstreep.

Ferdi Hamith1
Ferdi Slijkhuis1

Mijn motivatie

Een paar jaar geleden heb ik de ‘gelukkige’ ervaring gehad dat ik vast kwam te zitten in mijn overtuigingen en denkpatronen. Ik dacht dat ik het goed deed voor anderen door hard voor hen te werken. Ik werd gewaardeerd om wat ik deed en wie ik was, maar begon me af te vragen: wie ben ik werkelijk? Ik kwam vast te zitten omdat het nooit goed genoeg was, dingen konden en moesten beter. Dit kostte veel tijd en energie. Dat duwde mijn familie naar de achtergrond.

Ik vroeg teveel van mezelf. Ik wilde een goede vader, partner, zoon, broer, vriend, hardwerkende medewerker en trainer zijn. Dat was onmogelijk. Door vallen en opstaan en met veel steun heb ik geleerd om dingen beter in balans te brengen. Ik zei tegen mezelf dat ik de lat niet te hoog moest leggen. Ik begon prioriteit te geven aan de zaken die belangrijk zijn voor mijn gezin en mij. Dit keer vanuit mijn hart en vanuit verbinding met de dierbare mensen om mij heen.

Ferdi Hamith2

Specialiteit

Performance coach

Ik werk met jongvolwassenen en volwassenen in de jeugdzorg, psychiatrie en verslavingszorg. Vaak zijn dit mensen die veel hebben meegemaakt en in contact zijn geweest met veel verschillende zorgverleners. Belangrijk voor mij is ‘echte’ verbinding met anderen. Ik wil mensen leren kennen en ik wil dat ze mij leren kennen.

Ferdi Hamith4

Connectie

Als de verbinding er is, help ik mensen met de vragen, wensen, verwachtingen en overtuigingen die ze hebben of vastzitten. Bovendien confronteer ik hen oprecht en duidelijk met hun eigen problemen en vragen, die resulteren in mooie oplossingen of doelen voor de toekomst. Naar mijn mening is het mooie van mijn werk dat antwoorden vaak dichterbij zijn dan gedacht, en de weg ernaartoe is een reis die je de rest van je leven bijblijft.

Ferdi Hamith3

Ontmoet de anderen